Fizička lica
Računi
Krediti
Štednja
AIK Like
24/7
Pravna lica
Mala privreda
Privreda
AgroBiz
Računi
Krediti
Rešenja
24/7
Platinum iskustvo
Usluge 24/7

Tehnologiju koristimo, a sa ljudima razgovaramo.

mBanking
Mobilno bankarstvo AIK Banke će vam omogućiti da na brz, jednostavan i siguran način koristite usluge modernog mobilnog bankarstva kad god i odakle god poželite. Dostupna na tri platforme:
Preuzmi appSaznaj više
eBanking
Elektronsko bankarstvo pruža klijentima mogućnost korišćenja svih bankarskih usluga bez odlaska u ekspozituru banke. Obavljanje transakcija elektronskim putem, kao i pregled stanja i prometa po računima, dostupno je klijentima 24 sata tokom svih 365 dana u godini i sve to uz visok stepen sigurnosti.
Aktiviraj servisSaznaj više
Instant plaćanja na prodajnom mestu-IPS QR
Upoznajte se sa našim novim i najsavremenijim načinom plaćanja kroz Aik mBanking aplikaciju. Skeniranjem ili prezentovanjem QR koda realizujte plaćanje za samo nekoliko sekundi.
Preuzmi appSaznaj više
ONLINE kreditni proizvodi

Keš kredit, Kreditna kartica, Dozvoljena pozajmica

ONLINE štednja


U EUR/USD/RSD, lako, brzo, sigurno!

Mreža multifunkcionalnih bankomata AIK banke
U slučaju da želite na bankomatima AIK Banke da: • izvršite transakciju podizanja u EUR valuti, • deponujete sredstva (EUR ili RSD valuta), • platite vaše račune za komunalije putem QR koda ili nalogom za uplatu, • pristupite aplikaciji elektronskog bankarstva, • konvertujete dinare ili eure • izvršite uplatu rate kreditne kartice Sve ovo možete izvršiti 24/7 na više lokacija gde se nalaze Multifunkcionalni bankomati AIK Banke.
Mapa MF ATMs

Blog

Bankarski svet bliži vama
Čuvajte vreme i zdravlje, otvorite račun iz fotelje

Vreme je novac, pa zašto bismo ga trošili na čekanje u redu ako ne moramo?

Pročitaj više

Najčešće postavljana pitanja

Kako da aktiviram mobilnu aplikaciju?

U slučaju da niste korisnik elektronskog bankarstva, nova verzija mBanking aplikacije omogućava samostalnu aktivaciju ove usluge na brz i jednostavan način. U najbližoj filijali možete da aplicirate za uslugu mBankinga, nakon toga će vam biti poslat LIB u SMS poruci. Sa LIB-om i brojem vašeg tekućeg računa aktivirajte mBanking u samo 3 koraka - brzo, lako, samostalno.

Koju šifru plaćanja da upišem ako prebacujem novac na račun fizičkog lica?

Za plaćanja opšteg tipa, uključujući i prebacivanje na račun fizičkog lica, možete da iskoristite šifru 289, koja označava “transakcije po nalogu građana”. Za ostala plaćanja, informišite se u šifrarinku finansijskih transakcija.

Pogrešno sam ispostavio nalog, da li mogu da ga storniram?

Ukoliko nalog još uvek nije realizovan, moguće je da ga samostalno stornirate iz aplikacije. Ako je u međuvremenu realizovan, potrebno je da putem odgovarajuće forme storniranje zatražite od banke.

Zašto je važna aktivacija Tokena u mBanking aplikaciji AIK Banke?

Zato što na brz i jednostavan način možete postati korisnik mBanking-a. Samostalnom aktivacijom Tokena od sada vaše logovanje postaje lako, verifikacija naloga za plaćanje računa još lakša i korišćenje aplikacije najlakše do sada. Garantujemo vam sigurnost logovanja i realizaciju transakcija i nudimo novu funkcionalnost saglašavanja sa ugovornom dokumentacijom. Rad u aplikaciji je zaštićen mPIN-om koji služi za bezbednu razmenu podataka sa bankom i koji je poznat isključivo vama, jer ga sami kreirate u procesu aktivacije Tokena.

Kako da postanete korisnik elektronskog bankarstva?

Podnošenjem Zahteva i potpisivanjem ugovora za elektronsko bankarstvo u najbližoj ekspozituri AIK banke, dobićete SMS poruku koja sadrži LIB (lični identifikacioni broj) koji vam je potreban za aktiviranje usluge. Nakon dobijanja LIB-a na stranici za prijavljivanje ( https://ebanking.aikbanka.rs/Retail/anonymous/_newUser?r=%2fRetail) ćete kreirati vaš korisnički nalog i tom prilikom definisati korisničko ime i lozinku koje ćete ubuduće koristiti.

Prebacio/la sam novac nekome preko eBaking-a/mBanking-a, kada će taj novac biti na njihovom računu?

Ako su vam računi u istoj banci, novac će biti odmah raspoloživ. Ako su vam računi u različitim bankama, a izabrali ste opciju instant plaćanja, novac će biti raspoloživ u roku od nekoliko sekundi. Ako su vam računi u različitim bankama, a niste izabrali opciju instant plaćanja, novac će biti na raspolaganju u roku od nekoliko sati.

Koja je razlika između eBankiga i mBankinga?

Obe opcije Vam pružaju gotovo identične funkcionalnosti. eBanking je namenjen za desktop ili laptop računara, dok je mBanking aplikacija namenjena za pametne mobilne telefone i tablet uređaje i pruža Vam mogućnost upravljanja finansijama čak i kada ste u pokretu.