Fizička lica
Računi
Platni račun sa osnovnim uslugama
Start paket račun
Start Plus paket račun
Elite paket račun
Dozvoljeni minus
Krediti
Keš kredit
Keš kredit za penzionere
Stambeni kredit
Keš kredit pokriven depozitom
Platne kartice
Debitne kartice
Kreditne kartice
Štednja
Oročena štednja
Online oročena štednja
Modeli štednje u evrima
Modeli štednje u dinarima
Štednja po viđenju
Digitalne usluge
Apple Pay
Google Pay
Online proizvodi
mBanking
eBanking
Plaćanja QR kodom - IPS
IPS Prenesi
Zona 24/7
Pravna lica
Mala privreda
Računi
Kartice
Štednja
Krediti
AIK like
Digitalno poslovanje
Privreda
Računi
Kartice
Štednja
Krediti
Projektno
AIK like
Digitalno poslovanje
AgroBiz
Računi
Farmer paket račun
Dozvoljeni minus
Platne kartice
Štednja
Oročena štednja
Stepenasta štednja
Dobro jutro štednja
Krediti
Kredit za obrtna sredstva
Investicioni kredit
Kredit pokriven depozitom
Dokumentarno poslovanje
Digitalno poslovanje
mBanking
eBanking
POS terminal
E-commerce
Zona 24/7
Platinum iskustvo
Kontakt
Mastercard Gold debitna kartica
Koristite internet u inostranstvu bez troškova rominga uz Global WiFi uslugu. Sačekajte svoj let u udobnosti aerodromskih salona širom sveta. Podižite dinare ili evre na multifunkcionalnim bankomatima AIK Banke.
Saznaj više
Mastercard Gold kreditna kartica
Podelite iznos kupovine na rate putem SMS poruke. Iskoristite pomoć u kući ili na drumu ukoliko vam zatreba u sklopu osiguranja uz Mastercard Gold kreditnu karticu AIK Banke. Refundirajte sredstva u slučaju krađe u sklopu SECURE Wallet osiguranja koje vam je na raspolaganju. Uživajte u benefitima AIK loyality programa (stranica sa benefitima).
Saznaj više
Mastercard standard kreditna kartica
Obezbedite sebi dodatna sredstva za male i velike želje, za planirane troškove, ali i one iznenadne. Birajte sami način otplate potrošenog iznosa: Na jednake mesečne rate (vi birate 3,6 ili 12 rata). Revolving način, deo koji otplatite, umanjen za kamatu, možete ponovo da koristite. Bez kamate, ukoliko izmirite celokupnu potrošnju do kraja tekućeg meseca.
Podnesi zahtevSaznaj više
Platna Super Kartica
Platna Super Kartica AIK Banke menja sve vaše kartice. U istoj kartici se nalaze i revolving kreditna kartica i Super Kartica za sakupljanje bodova prilikom kupovine u Idea, Roda i Mercator prodavnicama. Prilikom svake kupovine van mreže partnera Super Kartice sakupljate bodove u visini od 0,5% od iznosa transakcije, kako u zemlji tako i u inostranstvu.
Saznaj više
Sve o našim karticama
Debitne kartice AIK Banke omogućavaju vam plaćanje najnovijom beskontaktnom tehnologijom (contactless), kako sa dinarskog, tako i sa deviznog računa, u zemlji i inostranstvu. Sa njima možete podići sredstva (raspoloživa na tekućem računu) na mreži koja ima više od 350 bankomata u zemlji bez dodatne naknade (mreža AIK Banke i MoneyGet). Mastercard i DinaCard debitna kartica u okviru Start paketa pružaju posebnu pogodnost podizanja gotovine na bankomatima Gorenjske Banke u Sloveniji.
Postani klijent

5 razloga za izbor naše kartice

Pristup novcu 24/7
i korišćenje na internetu uz besplatnu 3D Secure uslugu koja povećava bezbednost korišćenja kartica online
Beskontaktno plaćanje karte
u vozilima javnog gradskog prevoza (Mastercard karticama u Kragujevcu)
Plaćanje uz podizanje gotovine
(do RSD 5.000) na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama, bez dodatnih naknada
Mogućnost promene PIN-a
u četvorocifreni broj koji lako pamtite - bez naknade na bankomatima AIK banke
SMS notifikacije
jer brza i tačna informacija o izvršenoj transakciji karticom obezbeđuje da znate da je vaš novac na sigurnom u vašoj banci
Naša premium kreditna kartica
Mastercard Platunum kreditna kartica – pravi izbor za dobre odluke i nezaboravna iskustva. Dobro došli u svet maksimalnih pogodnosti
Saznaj više

Najčešće postavljana pitanja

Zašto kreditna kartica, a ne kredit?

Kredit služi konkretnoj, planiranoj nameni, dok kreditna kartica treba da nam pomogne u iznenadnim situacijama. Kada uzmemo kredit, ceo iznos sredstava dobijamo odjednom, dok kod kreditne kartice koristimo onoliko novca koliko nam u tom trenutku treba. Dug po kreditnoj kartici izmirujemo onako kako nam odgovara, dok su obaveze po kreditu fiksne, unapred određene.

Šta je skuplje – kreditna kartica ili kredit?

Kada uzimamo kredit, kamatu plaćamo na celokupan iznos odobrenih sredstava, dok se kod kreditne kartice kamata obračunava samo na iskorišćena sredstva i nema naknade za prevremenu otplatu duga. Kreditna kartica ne mora biti skuplja, potrebno je samo da otkrijete kako pravilno da je koristite.

Zašto je dobro imati kreditnu karticu?

Kreditna kartica je rešenje za ispunjenje želja ili pokrivanje iznenadnih troškova. Pokvario mobilni telefon, a nemate dovoljno novca da kupite drugi. Ako u toj i sličnim situacijama imate kreditnu karticu, u mogućnosti ste da uđete u neplaniranu investiciju i sigurno ste na dobitku. Obaveze i kontakti nisu trpeli. Ili zamislite da celo vaše društvo isplanira splavarenje, a vi trenutno nemate novca za takvu aktivnost. To nije preveliki trošak da biste sebe lišili nezaboravnih uspomena. Ukoliko imate kreditnu karticu verovatno će to biti trenutak kada ćete pomisliti da je pravo vreme da je iskoristite. Najbolje što možete da pomislite za kreditnu karticu je: Neka je imam, nikad se ne zna kada može da zatreba.

Da li je postupak dobijanja kreditne kartice komplikovan?

Više nije. Danas je kreditna kartica na jedan klik od vas. Dokumentacija je na dohvat ruke (link). Kartica važi tri godine, a obnovićemo je lako, online. Podnesi zahtev

Šta je to revolving princip otplate kod kreditne kartice?

To znači da sredstva koja ste potrošili plaćanjem kreditnom karticom i vratili u skladu sa mesečnim obračunom možete ponovo da koristite sve dok vam važi kartica. Ono što je veoma dobro kod ovakvog načina plaćanja jeste to što sami odlučujete o iznosu i dinamici otplate, osim minimalnog dela (5% ostatka duga) za plaćanje svakog meseca. Možete uplatiti i ceo iznos što zavisi samo od vaših želja i planova, a izmireni deo umanjen za kamatu možete ponovo da iskoristite.

Da li se uvek plaća kamata na potrošena sredstva ili je moguće koristiti karticu bez kamate?

Postoje dve mogućnosti da ne platite kamatu na potrošena sredstva: • Prvi je charge način otplate koji omogućava da koristite karticu u toku meseca, a ukoliko potrošeni iznos izmirite u celosti pre kraja tog meseca, kamata se ne obračunava. • Drugi je installment načina otplate duga kod pojedinih kartica kojima se iznos transakcije može podeliti na 3, 6, 9 ili 12 jednakih mesečnih rata. Ukoliko je otplata redovna, kamata se ne obračunava. Ukoliko izaberete ovu opciju, plaćate samo naknadu uz prvu mesečnu ratu.

Kako se određuje limit po kreditnoj kartici (raspoloživa sredstva)?

Limit se određuje na osnovu vaše kreditne sposobnosti. Kreditna sposobnost se obračunava na osnovu vaših mesečnih primanja i postojećih zaduženja koja su evidentirana u izveštaju Kreditnog Biroa.

Ukoliko nemam redovne mesečne prilive – da li mogu i kako da apliciram za kreditnu karticu?

Naravno, AIK banka ima rešenje za sve klijente. Ukoliko nemate redovne mesečne prilive (platu, penziju) pružamo mogućnost apliciranja za kreditnu karticu uz položen namenski EUR depozit. Prednost ove opcije je kamatna stopa na nameski depozit koja je jednaka kamatnoj stopi na standardnu oročenu štednju. Uz položenu menicu, limit po kreditnoj kartici može da bude i 100% vrednosti položenog depozita.

Da li je bezbedno plaćanje karticom na internetu?

AIK banka je uvela 3D Secure sistem za sigurnu kupovinu MasterCard karticama na internetu. Prilikom plaćanja na internet prodajnim mestima na kojima je istaknuta oznaka MasterCard SecureCode, klijent ima mogućnost da, uz unapređeni metod zaštite plaćanje na internetu, svaku transakciju potvrdi pomoću jednokratne lozinke (OTP-One Time Password) koju za internet transakciju dobija SMS-om na svoj broj mobilnog telefona koji je već registrovan za uslugu Card alert-SMS servisa (obaveštavanje o izvršenju transakcije). Važno je samo da proverite kod svog savetnika u banci da li je vaš broj mobilnog telefona ažuriran.